Hespo - stvaramo snove već 30 godina

Jeste li znali da se u našoj tvornici u Prelogu godišnje proizvede na tisuće krevetamadracapodnica. To u prijevodu znači da naših 700-injak djelatnika svaki tjedan proizvedu čak 300 kreveta te oko 1000 različitih proizvoda - od madraca i podnica, do ormara i spavaćih soba... I tako svaki tjedan, praktički 30 godina.

Hespo je brend koji je u Hrvatskoj prisutan čak 30 godina i to na 200 prodajnih mjesta te u 11 svojih vlastitih dućana. Najširi izbor svakako je u monobrend HESPO salonima diljem Hrvatske (evo linka na popis salona)

Hespo je od 2012. godine dio je skandinavske Hilding Anders grupacije koja ima 22 tvornice diljem svijeta i zapošljava 10.000 ljudi, a Hespova priča slična je kao i ostalih brendova namještaja unutar grupacije - tradicija, kvaliteta, dugotrajnost, vrhunska izrada te osluškivanje potreba kupaca.


No, prije no što vam ispričamo o viziji, planovima i budućnosti Hespo brenda vas upoznamo s vodećim ljudima Hespa, poslušajte priče naših zaposlenika - u tvornici, distribuciji, loigistici... svatko ima svoju ulogu i svoj doprinos u stvaranju uspješnosti brenda.
Upoznajte Anđelku, Vesnu i Svjetlanu.

 


Anđelka Igrec: "Kroz ovih 30 godina prošla sam, mogu reći, kompletnu proizvodnju madraca, toppera i jastuka. U 30 godina je bilo mnogo promjena u proizvodnji, proizvodima i načinima izrade i uvijek se išlo na bolje. Promijenili smo jako puno strojeva, pakirki, lijepilica... napravio se i lift u proizvodnji koji je mnogo olakšao rad. Tehnologija izrade madraca se stalno poboljšava i konstantno dobavljamo nove „moderne“ ideje i materijale za izradu. No, ono što me je zadržalo svih ovih 30 godina u Hespu su i ljudi koji u njemu rade. Bilo je tu rada, zabave, divnih izleta i svih mogućih dogodovština.

Vesna Čonkaš: "U Hespu sam punih 29 godina. Bila sam na svim poslovima koji su vezani za računovodstvo i financije. Zadnjih pet  godina radim kao Specijalist u financijama  i najviše se bavim plaćanjima, praćenjem maloprodajnih salona, PDV-om, imovinom i sve ostalo po potrebi, uskočim gdje god treba. U ovih 29 godina bilo je dosta promjena. Mijenjali su se sustavi rada, a i ljudi, no zahvalna sam što smo konstantno upućivani na usavršavanja koja nam dobro dođu u daljnjem radu. U odjelu imamo mlađe snage, pa na njih prenosim svoje znanje i iskustvo."

Svjetlana Jerković: 22 godine radim u Splitu u našem veleprodajnom skladištu, posao je vrlo dinamičan i ispunjava me zadovoljstvom jer sam svakodnevno u kontaktu sa našim kupcima kojima sam na raspolaganju za sve vezano uz naše proizvode od nabave do isporuke… Tijekom svih ovih godina ostvarila sam odličnu poslovnu suradnju sa našim kupcima od kojih su neki sa nama od samog početka rada kao i odličnu suradnju sa kolegicama i kolegama u tvornici. Tijekom proteklih 30 godina, kako se tvornica razvijala i rasla u proizvodnji i u broju djelatnika, tako sam se i ja razvijala i usavršavala učeći i radeći razne poslove. Sami početci rada bili su bez kompjutera i mobitela, što je danas nezamislivo...  radilo se olovkom i na pisaćoj mašini. Trebalo je savladati sve nove tehnologije koje su  godinama dolazile i mijenjale se, ali to su bila zadovoljstva u novim izazovima i ona traju i danas. Nadam se da ću do mirovine svojim radom i dalje doprinositi uspješnosti imena HESPO odnosno imena HILDING ANDERS.

A sada upoznajte Hespovog predsjednika uprave Damira Matijevića te ostakle ključne ljude u Hespu. Link na VIDEO.

Ovaj članak pripada seriji Sve o higijeni sna.