Opet ste kasnili u snu, što to ustvari znači?

Budite se s osjećajem tjeskobe u želucu? Sigurno ste opet sanjali da kasnite. Možda ste frustrirani ili pred velikom životnom odlukom. Značenje se razlikuje s obzirom na što kasnite.Svi ste se...

Budite se s osjećajem tjeskobe u želucu? Sigurno ste opet sanjali da kasnite. Možda ste frustrirani ili pred velikom životnom odlukom. Značenje se razlikuje s obzirom na što kasnite.

Svi ste se ponekad probudili u hladnom znoju panično gledajući na sat. Opet ste sanjali da kasnite. Pa to je već koji put ovaj mjesec.

Detalje sna sigurno ste zaboravili iste minute kada ste ponovno zatvorili oči. No jeste li se zapitali što vam vaša podsvijest želi reći?

Snovi o kašnjenju kod svakog su drugačiji, ali značenje im je slično. Obratite pozornost na njih jer vam mogu pomoći u organiziranju svakodnevice.

Zašto sanjamo da kasnimo?

Ljudi su oduvijek organizirali svoje vrijeme u skladu s određenim ritmovima. Prije pojave satova služili smo se ciklusima Sunca i Mjeseca i prema njima određivali vrijeme za rad i spavanje.

No danas je priča drugačija. Svaki trenutak nam je važan. Obaveze se samo gomilaju, a vremena kao da je sve manje.

Ni postavljena očekivanja ne pomažu. Pritisak koji one donose ponekad je prevelik, a kada znamo da ih ne možemo ispuniti postanemo frustrirani. Upravo to i je prvi razlog ovakvih snova.

Drugi razlog je potreba za promjenom u životu. Ako sanjate da kasnite možda ste propustili važnu priliku, pa ovakvi snovi mogu poslužiti kao poziv na promišljanje.

Ipak, nisu svi snovi jednaki. Značenje se mijenja ovisno na što kasnite.

1. Snovi u kojima kasnite vi ili netko drugi

Ako sanjate da kasnite pripazite na obećanja koja dajete. Ovi snovi javljaju se kada ne možete ispuniti već dana obećanja, pa vam nova ne trebaju.

Snovi u kojima netko drugi kasni ukazuju na vaše nepovjerenje prema njima. Bojite se da neće ispuniti dana obećanja i da ćete zbog toga pretrpjeti gubitak. 

2. Snovi u kojima kasnite na put

Ako sanjate da kasnite na putovanje vjerojatno nemate dovoljno samopouzdanja da iskoristite prilike koje su pred vama. Također, možda ste anksiozni zbog nadolazećih događaja. Pred vama je nešto što vas brine, ali na to ne možete utjecati.

Ako sanjate da kasnite na neko prijevozno sredstvo, strahujete da ste propustili očitu priliku u svome životu. Drugi najčešći razlog ovih snova je briga da nećete ispuniti cilj koji je pred vama.

3. Snovi u kojima kasnite na ispit

Snovi u kojima kasnite na ispit pojavljuju se kada se brinete o nečemu konkretnom. Rezultat su nedostatka samopouzdanja zbog nesigurnosti. Pojavljuju se i kada niste spremni za nadolazeće promjene ili smatrate da nemate dovoljno potpore okoline da se s njima nosite.

Ako sanjate ovakve snove predlažemo vam da se koncentrirate na vaše snage, a ne slabosti.

4. Snovi u kojima kasnite na posao

Ako sanjate da kasnite na posao to često ukazuje na nezadovoljstvo s radnom okolinom.

Također, ovakvi snovi se pojavljuju kada vas posao čini anksioznima ili ne ispunjava očekivanja.

Možda se bojite promjena na poslu, mislite da ne zavrjeđujete promaknuće ili želite zadiviti šefove, a ne uspijevate.

5. Snovi u kojima kasnite u školu ili fakultet

Snovi u kojima kasnite u školu javljaju se kada ste nesigurni u životu. Možda se trenutno suočavate s problemima i ne znate kojim putem krenuti. Dobro razmislite prije nego donesete konačnu odluku.

Ako sanjate da kasnite na fakultet vjerojatno ste uvijek u žurbi. Pritisak modernog doba je dovoljan da izazove stres pa vam preporučujemo da si ga ne stvarate sami. Ponekad malo odmora dobro dođe.

Ovakvi snovi javljaju se i kada “gutate” osjećaje. Ako možete, popričajte s nekim. Pomoći će vam.

Što učiniti kada sanjate da kasnite

Razmislite što vam je važno u životu. Postavite si prioritete i fokusirajte se na njih. Ako radite na mjestu gdje je bitno posao obaviti što je prije moguće, ne brinite. Takvi snovi su normalni.

Ako sanjate da kasnite prije važne odluke, dobro promislite o njoj. Ponekad se ovi snovi javljaju prije bitnih promjena u životu kao rezultat tjeskobe s kojom se suočavate. Razmislite koji je smjer najbolji za vaš osobni razvitak.

Na dobar san utječe i način na koji spavate. Ako imate nemirne snove, moguće je da samo trebate novi madrac ili jastuk.

jastuci madraci

Povezano