Predivna priča o Djedu Božićnjaku za laku noć koja će raznježiti sva srca...

Ispričajte djetetu jednu predivnu priču o Djedu Božićnjaku prije spavanja. Pričom o liku koji nosi poklone podsjetite ga na pravu vrijednost Božića. Ovih dana sve se vrti oko Djeda Božićnjaka, ako...

Ispričajte djetetu jednu predivnu priču o Djedu Božićnjaku prije spavanja. Pričom o liku koji nosi poklone podsjetite ga na pravu vrijednost Božića. 

Ovih dana sve se vrti oko Djeda Božićnjaka, ako imate djecu. 
Veliki dan kada će ispod jelke djeca naći dar koji su poželjela sa sobom nosi i veliko uzbuđenje. A kada su djeca uzbuđena baš i ne mogu zaspati…

Čitanje baš kao i pričanje priča prije spavanja jako je stari način uspavljivanja djece. A ovog Božića mogli bi uspavati djecu baš uz jednu lijepu priču koja uključuje Djeda Božićnjaka. 

Ne znate što bi izmislili? Donosimo vam jednu lijepu kratku priču uz koja će djecu podsjetiti što je doista važno tijekom Božića. 

Jan i Fran kod Djeda Božićnjaka

Jan i Fran. Tako su se zvala dva sretna mala dječaka koje je Djed Božićnjak pozvao u svoj topli dom na ledenom Sjevernom polu. 

Znaš li kako su tamo došli? Po njih su, u njihovu kuću, doletjele čarobne saonice Djeda Božićnjaka i letjeli su preko oblaka dok je svirala božićna glazba, a oni su ispijali vruću čokoladu. 

Sve što su vidjeli tijekom leta bilo je čarobno, a uzbuđenje za upoznavanjem djedice u crvenom koji im svake godine za Božić donosi posebne darove raslo je svakim preletenim kilometrom. 

Kada su konačno stigli ušli su u veliku dvoranu gdje su ostali sami. Dvorana je bila mračna i prazna, a u njoj se nalazio samo jedan veliki stol i jedna velika stolica. 

Neki vilenjaci ušli su u dvoranu i rekli Janu i Franu:
“Djed Božićnjak vrlo je zaposlen. Možete ga vidjeti samo na kratko pa dobro iskoristite to vrijeme”.

Jan i Fran dugo su čekali u velikoj praznoj dvorani u tišini smišljajući što će reći. No zaboravili su na sve u trenutku kada se dvorana ispunila svjetlom i bojama. 

Djed Božićnjak pojavio se na velikoj stolici, a  s njim su se na stolu pojavile sve igračke koje su Jan i Fran ikad poželjeli. 

Dječaci su bili toliko sretni da su vrištali od uzbuđenja! Fran je brzo otrčao zagrliti Djeda Božićnjaka, a Jan potrčao do bicikla o kojem je uvijek sanjao. 

Djed Božićnjak je bio tamo samo nekoliko sekundi. U tih nekoliko sekundi Fran ga je uspio zagrliti i reći mu: “Hvala ti Djedice što mi nosiš poklone. Volim te” što ga je učinilo najsretnijim dječakom na svijetu.

Jan nije ni uspio pogledati Djeda Božićnjaka koliko je bio zaslijepljen biciklom. Osjećao se jako loše jer je upropastio priliku za upoznavanje pravog Djeda Božićnjaka. 
Plakao je i plakao, derao se i ljutio… tražio je da se Djed Božićnjak vrati… ali umjesto zaposlenog djedice po njega i Frana stigle su čarobne saonice, prijevoz do kuće.

Od tog dana Jan je svaki put kad je primio novu igračku uz uzbuđenje koje svako dijete osjeti kada primi poklon osjetio i neku prazninu. Osjećao je kao da mu nešto nedostaje. 

Sjetio se i svih priča o siromašnoj djeci koje su mu pričali roditelji, o djeci koja se za Božić mogu veseliti tek pokojem bombonu ili čokoladi kao i djeci koja nemaju mame i tate. 

I po prvi put Jan je osjetio tugu djece koja nisu toliko sretna poput njega, djeci koja godinama nisu osjetila ni topli zagrljaj niti im je itko ikad rekao najdivnije dvije riječi “Volim te”. 

Jan je tada odlučio učiniti nešto lijepo za djecu koja nisu toliko sretna, odlučio im je staviti osmijeh na lica. 

Zamolio je mamu i tatu da mu kupe veliku vreću bombona koju će podijeliti djeci bez mama i tata. Bio je sretan jer usrećuje druge.

Te Badnje večeri osjetio je kako ga netko lagano budi iz sna dodirima po ramenu.

Jan je otvorio oči i vidio je čovjeka u crvenom snježnobijele brade. Čim ga je vidio zagrlio ga je, a niz obraze počele su mu teći suze radosnice. 

“Oprosti mi. Nisam znao izabrati ono što je doista važno”

No Djed Božićnjak samo je odgovorio osmijehom:

“Zaboravi na to. Danas sam ja morao birati i odabrao sam druženje s najboljim dječakom na svijetu, baš prije nego što ti ostavim dar koji si svojim dobrim djelima zaslužio. Hvala ti”.

I tog jutra Jan nije našao nijedan dar ispod božićne jelke. I nije bio tužan.

Znao je da mu je Djed Božićnjak donio najveći dar koji je ikad primio: ispunjeno srce 

Ova kratka priča dolazi iz Španjolske, a autor joj je Pedro Pablo Sacristan. 
Nadamo se da vam je izmamila koju suzu i podsjetila vas na pravu vrijednost božićnih blagdana. 

Želimo vam divan Božić i puno maženja s vašom djecom!

Vaš Hespo!

Povezano