Detalji čine čuda - krenimo sa spavaćom sobom

Bijeli goli zidovi, krevet, ormar, noćni ormarići, eventualno lampa i šarena posteljina - tako otprilike izgleda većina spavaćih soba u Hrvatskoj. No, kako 'utopliti' taj prostor i učiniti ga privlačnijim...

Bijeli goli zidovi, krevet, ormar, noćni ormarići, eventualno lampa i šarena posteljina - tako otprilike izgleda većina spavaćih soba u Hrvatskoj. No, kako 'utopliti' taj prostor i učiniti ga privlačnijim i ugodnijim? Evo par savjeta dizajnera i stilista koji će vam pomoći da od svoje spavaće sobe napravite Pinterest oazu.

1. Posteljina
Krevet je najveći i najupečatljiviji komad namještaja u vašoj spavaćoj sobi. No, i najljepši krevet može "upropastiti" neadekvatna posteljina koja mu ne pristaje. Ako imate tapecirani krevet u sivim i bež tonovima, njemu će izvrsno pasati tamnija posteljina koja uvijek izgleda luksuznije. Ako ste pak ljubitelj svjetlijih tonova, onda birajte bež, rozu, svijetlo plavu posteljinu koja će otvoriti prostor i izgledati prozračno i nježno. Za luksuzniji dojam birajte posteljinu od satena, a vrlo je popularna i posteljina od lana koja je vrlo fotogenična i ugodna za spavanje. Jednobojne i bijele sobe izvrsno će izgledati sa posteljinom cvjetnog ili točkastog uzorka, a za "muške" sobe birajte tamnoplavu, sivu i tamnozelenu posteljinu s uzorcima crtica i kvadratića.

2. Jastuci
Pitate se zašto na reklamama kreveti izgledaju tako udobno, a vaš kod kuće izgleda obično i tužno? Otkrit ćemo vam tajnu - radi jastuka. Veliki jastuci su jednostavno dekorativniji, a ako želite da vaš krevet izgleda uistinu udobno, onda uz jastuke za spavanje dodajte nekoliko dekorativnih jastuka. Izvrstan izbor dekorativnih, ali i udobnih jastuka možete pronaći u našim salonima, a riječ je o jastucima nizozemskg brenda By Boo napravljenih od baršuna, satena, lana... Žuti jastuk unijet će "sunca" i vedrine u prostor, a šareni, jastuci sa zanimljivim printevima i natpisima dat će karakter i upečatljivost te odvratiti pozornost od nekog detalja kojeg želite sakriti.

3. Prekrivač
Još jedna mala tajna stilista - za što bolji dojam udobnosti i ugode na krevet prebacite prekrivač i dekicu. Dekica ne mora biti uredno složena kao u hotelu, nego je možete i "neuredno" prebaciti preko donje trećine kreveta.

4. Cvijeće
Cvijeće oživi i oplemeni svaki prostor. I lijepo je svako - prirodno u lončarici, raskošan buket u vazi ili poljsko cvijeće nabrano na livadi. Ako ne želite da vam biljke noću kradu kisik, dobra opcija je i umjetno cvijeće. No, naravno nije svako umjetno cvijeće uvjerljivo i ponekad je vrlo teško pronaći adekvatnu repliku. Lončarice umjetne aloa vere možete pronaći u Hespo salonima, kao i staklene terarije i vaze koje će oplemeniti svaki prostor.

5. Slike na zidu, tapete ili...?
Vaša soba doživjet će vrlo brzu transformaciju ako zid uz koje je uzglavlje obojite u neku boju ili na njega postavite tapetu ili slike velikih dimenzija. Ako se odlučite za bojanje zida, birajte one boje i tonove koji pozitivno utječu na san i raspoloženje. Vrlo je važno da i boju zida uskladite s bojom kreveta. Ako niste za velike eksperimente, vašu sobu će oživjeti i slika iznad uzglavlja.

6. Lampe i lampice
Dobra rasvjeta uvijek napravi čudo u interijeru - sakrije nedostatke, naglasi ono bitno. Spavaća soba izgledat će elegantno ako odaberete efektnu rasvjetu uz uzglavlje, a probran i vrlo elegantan izbor dekorativnih lampi pronaći ćete i u salonima Hespa od nizozemskog brenda By Boo.

7. Novi krevet
No, ni jedan detalj neće napraviti toliku razliku ako je krevet neugledan i star. U trendu su kreveti s visokim tapeciranim uzglavljima, a dobra vijest je to što u našim salonima imate veliki izbor tkanina, uzglavlja i baza tako da si možete izabrati krevet koji vam najviše odgovara i po estetici, funkciji i udobnosti. Evo linka na izbor naših kreveta.

 

Ovaj članak pripada seriji Sve o uređenju spavaće sobe.

Povezano