Funkcionalno uređenje sobe i boravka uz 7 Hespo savjeta

Funkcionalnost, udobnost i dizajn često ne idu ruku pod ruku i najčešće se mora birati između jednog od ova tri ponuđena izbora. No, vremena se mijenjaju i više ne morate pristati...

Funkcionalnost, udobnost i dizajn često ne idu ruku pod ruku i najčešće se mora birati između jednog od ova tri ponuđena izbora. 

No, vremena se mijenjaju i više ne morate pristati na kompromise. Možete imati moderan, funkcionalan i udoban dom uz naših nekoliko savjeta.  

Krevet je centar sobe

Spavaća soba trebala bi biti kraljevstvo mira i opuštanja, a njezin tron je definitivno krevet. Ipak u njemu ljudi provode skoro trećinu života. Krevet može biti i centralni ukras sobe, no on bi prvenstveno biti funkcionalan. 

Odgovarajući krevet i madrac nije lako pronaći, a još je izazovnije ako se radi o krevetu za dvije osobe.

Veličina kreveta, kvalitetan madrac, odgovarajuće podnice i anatomski jastuk garantiraju noći prepune zdravog sna i jutra bez bolova u leđima i vratu. 

Madrac, podnice i jastuk potrebno je birati “za zdravlje”, ali se s okvirom kreveta možete poigrati pa umjesto klasičnog drvenog, odabrati boxspring ili tapecirani krevet i tako sobi dodati dašak udobnosti.

Priuštite si uzglavlje

Krevet kao centar mira i opuštanja ne mora nužno služiti samo za spavanje, opustiti se možete i uz odličnu knjigu.  A još je bolje čitati knjigu uz pravilnu potporu za leđa. Tu uskaču Hespo kreveti s tapeciranim uzglavljima. 

Zašto je uzglavlje super? Kod tapeciranog uzglavlja nema više naslanjanja na neudobno drvo ili dugotrajno namještanje nekoliko jastuka da se to isto drvo ne osjeti. 

Elegantno tapecirano uzglavlje osim što pruža odličnu potporu za leđa svima koji uživaju čitati ili surfati u krevetu, prostor čini elegantnijim i profinjenijim.  

Ormar nije samo za odlaganje

Jutarnje stajanje pred ormarom i biranje kombinacije može se činiti kao nemoguća misija prije šalice snažne kave. 

Ako ste jedan od onih kojima je teže vizualizirati kombinaciju na vješalici pa moraju sve isprobati, možete uštedjeti nešto dragocjenog jutarnjeg vremena montiranjem ogledala na stranicu ormara. Tako nećete morati svaku kombinaciju provjeravati pred ogledalom u kupaonici.

Osim toga, ogledalo na ormaru vizualno će učiniti sobu većom i ugodnijom.

Košare su in

Odlaganje sitnica ili čuvanje rublja može se riješiti i na elegantniji način od stavljanja na stolicu.

Za trenutke kada niste sigurni hoćete li još jednom nositi majicu u kojoj ste otišli do poštanskog sandučića bolje je skloniti je u simpatičnu košaru nego staviti u neki kut gdje će sigurno ostati zaboravljena.

Naravno, košare nisu samo za rublje. One mogu biti i ukras prostora i čuvati najdraže časopise ili marame. 

Uz nekoliko detalja do teme sobe

Najdraža boja ili stil uređenja ne mora dominirati prostorom, ponekad je dovoljno nekoliko upečatljivih detalja.

Samo jedan zid u najdražoj nijansi ljubičaste efektnije će zaokružiti cijelu sobu, u suprotnom bi ona bila pretamna i monotona. 

Osim toga, i namještaj možete odabrati u omiljenoj boji. Ovdje vrijede ista pravila kao i kod zidova; jedan ormarić ili ladica u kontrastnoj boji osvježit će prostor, a neće biti nametljivi.

Nikad previše prostora za pohranu

Ladičari i police odlični su saveznici protiv nereda. Dovoljno mjesta za odlaganje stvari spriječit će njihovo gomilanje po sobi.

Bilo da se radi o rublju, sitnicama ili papirima, dobra komoda omogućit će vam da ostanete organizirani bez da prenatrpate životni prostor. 

Zidovi se mogu pametno iskoristiti za pohranu pomoću visećih elemenata za spavaću sobu. Namjena im je uistinu šarolika, a dodatan prostor uvijek dobro dođe

Pametno rješenje za pohranu rezervne posteljine su i kreveti s ladicom. U protivnom, deke, popluni i jastuci koji se ne koriste zauzimaju mnogo korisnog prostora u ormaru. Ladica u krevetu oslobodit će ormar za odlaganje odjeće.

Jedna tema, dva prostora

Temu ili ugođaj koji dominira spavaćom sobom lako možete prenijeti i na dnevni boravak.

Namještaj istog stila, čak i detalji dovoljni su da se prostor smisleno poveže. Volimo multifunkcionalne komade jer štede prostor pa od njih najviše profitiraju manje sobe.

Naravno, povezivanju pomaže ako imate namještaj za dnevni boravak iz iste linije. Hespo u svojoj ponudi nudi pregršt kombinacija za spavaće sobe, dnevne boravke, pa i predsoblja.

Dajte mašti na volju i kombinirajte različite elemente po svojim pravilima.
 

Hespo multifunkcionalni namještaj za sve prostore

Ovaj članak pripada seriji Sve o uređenju spavaće sobe.

Povezano