Kako urediti sobu da bude romantična?

Povijest Valentinova - i priča o njegovom zaštitniku - obavijena je tajnom. Znamo da se veljača već dugo slavi kao mjesec romantike, te da Dan sv. Valentina, kao što ga...

Povijest Valentinova - i priča o njegovom zaštitniku - obavijena je tajnom. Znamo da se veljača već dugo slavi kao mjesec romantike, te da Dan sv. Valentina, kao što ga danas poznajemo, sadrži tragove kršćanske i rimske tradicije.

Počeci komercijalizacije sežu u ne tako daleko 19.st., gdje su se na taj poseban dan dijelile pisane poruke ljubavnicima, supružnicima, no i obitelji, prijateljima, kolegama i suradnicima.

Ručno pisane poruke danas su zamijenile čestitke s ljubavnim i raznim motivima, a cilj je ostao isti - usrećiti osobu kojoj je ona namijenjena.

Što pokloniti za Valentinovo?

Vječiti problem, kupovina idealng poklona za vaše najmilije. Dok cvijeće, bomboni, nakit, večere i skupi parfemi drže svoju poziciju među top odabirima poklona za taj poseban dan, pitanje je kako začiniti život u spavaćoj sobi i uljepšati sobu i za ostatak godine.

Možda će zvučati smiješno, ali poslušajte. Očigledno je da je spavanje veoma bitno za zdravlje, te isto tako utječe na vaš odnos. Niz neprospavanih noći može utjecati na vaše raspoloženje, te vas može udaljiti od partnera. Počinjete gubiti interes za stvari koje su vam nekada bile jedna od važnih stavki odnosa, jer vam je samo spavanje i odmor na pameti.

Koja je veza između Valentinova i spavanja?

Zašto ne bi spojili ugodno s korisnim, te voljenu osobu iznenadili s novom sobom. To ne mora biti kompletna redekoracija vašeg namještaja. Zamjena madraca je veliki korak ka boljem snu i poboljšanju vašeg ljubavnog života.

Dokazano je da je spavanje povezano sa zdravljem amigdale, male regije u mozgu koje reguliraju memoriju, emocije i smanjuju strah i anksioznost. Također, ako se dobro naspavamo, raste nam razina serotonina i melatonina, a spavanje s partnerom dobar je način izgradnje povjerenja i poticanja ljubavi. Bolji zajednički san = veći osjećaj sreće i zajedničke povezanosti.

Kupnja madraca za Valentinovo rijedak je dar, no ta odluka mogla bi vam promijeniti raspoloženje čitave godine. Priuštite si dobar noćni odmor uz kvalitetne Hespo Madrace i zaradite dodatne bodove kod vaše voljene osobe!

Posebna ponuda za Valentinovo uz madrac Love, podnica Legenda Uno dolazi gratis. 

Romansa u krevetu: Kako učiniti vašu sobu još romantičnijom

Slijedite ove korake i soba će vam sigurno biti romantična oaza ne samo za Valentinovo, nego i ostale dane u godini:

  • Očistite sobu. Gomilanje robe na stolici, čarape po podu, razbacana posteljina - sve to utječe na raspoloženje u krevetu. Ako obično niste vi osoba koja je zadužena za čišćenje, još bolje! Iznenadite bolju polovicom sređenom sobom i čistom posteljinom, oduševljenje ne gine.
  • Odaberite tonove prikladne danu zaljubljenih - dovoljno je samo nekoliko detalja koji će vas asocirati na Valentinovo. Stavite ruže u vazu, iskoristite crvenu posteljinu. No, nije pravilo da je samo crvena boja prikladna za bolji ugođaj. Korištenje bež ili čokoladnih tonova također more rasplamsati atmosferu.
  • Rasvjeta - prigušite svijetlo i opustite atmosferu.
  • Zapalite svijeće - ali oprez! Pripazite da ne dođe do požara. Mirisne svijeće bude razne emocije, no postoje i LED varijante koje će poslužiti svrsi i neće doći do nezgode.
  • Glazba - napravite neku novu playlistu koja će svirati u pozadini.

I za kraj, ugasite barem na kratko uređaje i posvetite se jedno drugome. Dovoljno je da posvetimo vrijeme jedni drugima bez ometanja koja dolaze iz vanjskog svijeta. Mali znakovi pažnje i nježnosti mnogo znače.

Pogledajte ponudu Hespo madraca

Ovaj članak pripada seriji Sve o uređenju spavaće sobe.

Povezano