Saznajte koji saloni rade u srijedu, 17.04. Hespo saloni

Kreveti na kat - spas za male sobe

Mali stanovi, previše stvari, više djece u obitelji, a nedostatak prostorija, realnost su i problem za mnoge roditelje. Ako ste sretnik da imate vlastitu vikendicu, sigurno vas se tijekom ljetnih...

Mali stanovi, previše stvari, više djece u obitelji, a nedostatak prostorija, realnost su i problem za mnoge roditelje. Ako ste sretnik da imate vlastitu vikendicu, sigurno vas se tijekom ljetnih mjeseci sjeti pola prijatelja i rodbine i baš bi bilo zgodno da vas posjete kad ste na moru, zar ne? Iako se mnogima veselite, brine vas kud ćete smjestiti toliko ljudi na spavanje.

A možda je vaše dijete baš veliki društvenjak i najviše voli organizirati pidžama party za svoje prijatelje. Problem na vidiku, gdje će sva ta djeca spavati?

Rješenje je u kupnji kreveta na kat.

Strah od ozljeda

Međutim, mnogo roditelja kada razmišlja da djeci kupi krevete na kat ima iracionalan strah da konstrukcija kreveta neće biti dovoljno čvrsta ili da će ih djeca prebrzo prerasti pa će investicija biti neisplativa. Ali, što ako kupujete dva odvojena kreveta za svoju djecu? Oni su istih dimenzija kao i kreveti na kat, a daleko skuplji kada se kupuju odvojeno.

Roditelji se boje i da će djeca pasti s gornjeg kreveta u snu. Većina kreveta ima zaštitnu pregradu na gornjem krevetu koja onemogućuje da se to dogodi.

Stepenice koje vode na gornji krevet uglavnom su malene pa se roditelji boje da će se nespretne nožice poskliznuti i pasti penjući se. Ne brinite, većina tih kreveta opremljena je i ručkicama za koje se dijete može uhvatiti kada se penje. Jedino što morate paziti da na gornji kat ne smještate djecu mlađu od četiri godine. Oni još nisu dovoljno spretni da biste bili sasvim opušteni. Mlađe dijete smjestite na donju “etažu”.

Pazite na kvalitetu kreveta

Iako se kreveti na kat nameću kao idealno rješenje za male spavaće sobe u kojima spava dvoje ili više djece, njihove mogućnosti daleko su veće. Kreveti na kat idealan su komad namještaja u mnogim situacijama, a njihove prednosti bezbrojne.

Nabrojat ćemo samo neke.

Prednosti kreveta na kat

  • Ne postoji bolje rješenje za male spavaće sobe u kojima spava više djece. Novi dizajn kreveta na kat omogućuje da svako dijete ima svoj zaseban prostor, navuče zavjesu i stvori zaštitu od pogleda, svoju malu oazu privatnosti i intime. Ujedno, takve pregrade štite od svjetla pa više neće biti potrebe za svađom hoće li se ugasiti svjetlo ili ne.
  • Kreveti na kat štede prostor, ostavljaju više mjesta za igranje ili neki drugi komad namještaja. Moderni kreveti na kat često su pravi kreativni višenamjenski komad namještaja. Osim što imaju integrirani skladišni prostor, ormare i ladice, imaju čak i radne stolove i male igraonice. Odavno su prestali biti samo kreveti i postali zabava.
  • Kreveti na kat idealno su rješenje za povremene goste, a najidealnije rješenje za vašeg školarca i njegovu ekipu koja se do kasnih noćnih sati smijulji i zabavlja u spavaćoj sobi. Neka prijatelji prespavaju, vaše će dijete biti presretno.
  • Jeftinije su rješenje od zasebnih kreveta. Umjesto da investirate u dva odvojena kreveta, ostaje vam više novaca da odvedete svoje klince na neki zabavan izlet ili ih nagradite dugo željenom igračkom. Čak i ako s vremenom nestane potreba za krevetom na kat jer je jedno dijete odselilo u drugu spavaću sobu, ne brinite, dodatan krevet u stanu nikada neće biti višak.
  • Ako imate bolesnog člana obitelji kreveti na kat omogućit će vam da ga imate pod kontrolom cijelu noć bez potrebe da spavate u zajedničkom krevetu. Dječici kad su pod temperaturom puno znači da je mama blizu.
  • I najvažnije, iako bi djeca, kada bi mogli birati, više voljela imati svoju sobu i svoju privatnost i neće prestati negodovati radi spavanja s braćom i sestrama, budite uvjereni da će promijeniti mišljenje kad odrastu. Rado će se sjećati vremena provedenog u zajedničkoj sobi, uspomena koje su zajedno stvarali i beskonačnog veselja. Djeca koja odrastaju zajedno prije nauče biti tolerantna, strpljiva i darežljiva.

U odabiru kreveta na kat najvažnije je da oni predstavljaju rješenje za vaše probleme i da su kvalitetni. Prilagodite ih svojim potrebama ili uzrastu vaše djece.

Provjerite Hespo ponudu kreveta na kat

Ovaj članak pripada seriji Sve o uređenju spavaće sobe.

Povezano