Kreveti s ladicama štede prostor

Prostora u stanu nikada dosta, posebno ne onog skladišnog. Većina nas se teško rastaje sa starim stvarima, a svoju garderobu uvijek osvježimo pokojim novim sezonskim komadom odjeće ili obuće. Oprema...

Prostora u stanu nikada dosta, posebno ne onog skladišnog. Većina nas se teško rastaje sa starim stvarima, a svoju garderobu uvijek osvježimo pokojim novim sezonskim komadom odjeće ili obuće. Oprema za djecu samo se gomila, a ormari kao da postaju sve manji.

Ono što prvo biva izbačeno iz ormara jesu dodatni popluni, deke, posteljina, prekrivači i jastuci. Prevelikog su volumena i zauzimaju previše dragocjenog prostora u ormarima.

Odličan izbor za manje stanove

Ako ste u potrazi za novim krevetom, a imate jednakih problema, svakako razmislite o kupnji kreveta s ladicama. U njega možete spremiti svu posteljinu i biti sigurni da se neće dodatno prašiti duljim stajanjem. Ujedno, neće vam smetati i stvarati nered u sobi. Danas se kreveti s ladicama mogu pronaći u svakom stilu i dimenzijama, ovisno o vašim potrebama i željama, a ujedno su iznimno udobni za spavanje.

Na što pripaziti kod kupnje kreveta

Kod kupnje novog kreveta prvenstveno treba razmisliti za koga se kupuje, za dijete, tinejdžera ili za odraslu osobu. Krevet s ladicama udovoljit će svim zahtjevima,bez obzira za koga se kupuje.

Možda najveći sakupljači stvari u kući su bebe i mala djeca. Krevet s ladicama može im poslužiti kao odličan skladišni prostor za višak stvari, za odlaganje sezonske robe, ali i za odlaganje igračaka. Ladice su nisko postavljene, uvijek su im dostupne i bit će vam zahvalni ako će sami moći dosegnuti baš onu igračkicu koju žele. 

Razmislite o veličini kreveta

Kada kupujete krevet bitno je znati koju veličinu kreveta trebate.

Veličina kreveta prvenstveno treba biti prilogođena osobi koja će na njemu spavati. Iako bismo svi voljeli imati što veći krevet, kod odabira kreveta uvijek smo ograničeni zadanim prostorom sobe u kojoj će se krevet nalaziti. Ponekad nemamo previše izbora.

S obzirom da su ormari uglavnom jedini skladišni prostor u sobi, veličina kreveta se prilagođava potrebama što većeg ormara. Ipak, odlučite li se za kupnju kreveta s ladicama koje će poslužiti kao odličan skladišni prostor, možete kupiti i manji ormar, ali zato imati veći krevet. 

Krevet pun stila

Krevet je središnje mjesto u spavaćoj sobi i mora biti u skladu s uređenjem sobe. Bez obzira radi li se o uređenju u rustikalnom ili modernom stilu možete odabrati krevet s ladicama koji odgovara tom stilu. Određeni modeli kreveta omogućuju i podizanje cijelog madraca u kojem slučaju se otvara skladišni prostor ispod cijele dužine kreveta, a skladišni prostor je potpuno skriven. Osim toga, ladice su često do te mjere ugrađene u krevet da se i ne vide, nalazile se one s obje bočne strane kreveta ili samo s jedne.

Što pohranjivati u krevetu s ladicama?

Ladice kreveta često se nazivaju ladicama za posteljinu. Ipak, taj prostor ne morate koristiti samo da bi spremili dodatne plahte, jastučnice, deke ili posteljinu. 

Možete ih iskoristiti kako bi pospremili i:

  • donje rublje i čarape
  • pidžame 
  • sezonsku odjeću i odjeću koju ne nosite često
  • kutije sa sezonskom obućom
  • ukrasne jastuke.

Jedino na što morate paziti jest da ladice ne prepunite. U tom slučaju zrak neće strujati dovoljno između madraca pa će se grinje lakše razmnožavati. 

Potražite krevet s ladicama po vašoj mjeri

Ovaj članak pripada seriji Sve o uređenju spavaće sobe.

Povezano