Top 3 razloga zašto biste na putovanja trebali ponijeti vlastiti jastuk

Premekani, pretvrdi ili jastuk sumnjiva mirisa dočekao vas je na vašoj ljetnoj destinaciji? Mi znamo zašto je korisno nositi vlastiti jastuk na godišnji odmor.Ručnik, luftić, badić, japanke, šešir, sunčane naočale...

Premekani, pretvrdi ili jastuk sumnjiva mirisa dočekao vas je na vašoj ljetnoj destinaciji? Mi znamo zašto je korisno nositi vlastiti jastuk na godišnji odmor.

Ručnik, luftić, badić, japanke, šešir, sunčane naočale prostirka, krema za sunčanje, kombinacije za nekoliko dana, tenisice, čarape, kozmetička torbica, grickalice, piće i godišnji odmor može početi!

A jastuk? Treba li ga ponijeti sa sobom?

Ima li ga uopće u sobi/apartmanu?

Je li odgovarajuće veličine, teksture i tvrdoće, možda antialergijski?

Osim što je spasilac za vrat tijekom putovanja, kvalitetan jastuk može vas spasiti hrkanja i nesanice na pomno isplaniranom godišnjem odmoru.

Ako niste sigurni kakav jastuk vas čeka na vašoj destinaciji, možete spakirati svoj pouzdani jastuk iz nekoliko razloga:

1) Najbolje se naspavate na jastuku na koji ste navikli

Baš kao i princezu na zrnu graška i vas smeta svaka sitnica u krevetu, a naročito grbavi hotelski jastuci.

Iako većina hotelijera brine o sobama, u nekim slučajevima se dogodi da se ne stigne pregledati baš svaki jastuk.

Jastuci su u većini smještajnih jedinica standardni, punjeni poliesterskom vatom i vjerojatno vam neće odgovarati ako ste naviknuti na jastuk od memorijske gel pjene.

Ako ste jako privrženi svom jastuku i ne ovisite o prostoru za prtljagu, preporučujemo vam da spakirate vlastiti jastuk.

Pakiranje jastuka za let avionom malo je kompliciranije, no uvijek možete odabrati malo manji jastuk ili žrtvovati nekoliko sitnica iz kofera za bolji san.

Cilj odmora je ipak odmoriti se, a to je malo teže ostvariti bez kvalitetnog sna.

Svi znamo da je kvalitetan jastuk jedan od ključnih faktora za kvalitetan san, a na odmoru bi ga trebalo biti u izobilju.

2) Jastuci u hotelima i apartmanima često nisu kvalitetni

Jastuci su jedan od detalja koji uz ručnike najprije “dobe noge” u hotelima i apartmanima pa ih vlasnici često ne stignu nadoknađivati.

Neki se odlučuju na krevete bez jastuka jer je teško odabrati jastuk koji će odgovarati baš svakom gostu, no takve sobe su ipak rijetkost i taj detalj bi trebao biti jasno naznačen prilikom rezervacije smještaja.

Neki dizajneri interijera ne pridaju veliku pažnju funkcionalnosti pa biraju jastuke koji su vizualno privlačni i podižu prostor, no često nisu udobni za spavanje.

Dekorativni jastuci su ili previše napunjeni pa su pretvrdi za spavanje ili premalo napunjeni pa glava potone do madraca.

Ako vam je najavljeno da na krevetu nema jastuka i ponesete svoj, odlično ćete se provesti.

Ako pak toga niste bili svjesni i ne kupuje vam se jastuk za nekoliko dana odmora, prekrivači i deke mogu također poslužiti kao jastuci.

Doduše, nisu tako prilagodljivi položaju glave, no i oni će posložiti ako nemate pristup pravom jastuku i ne možete spavati samo na madracu.

3) Niste skloni spavati na jastucima koji imaju vidljive tragove korištenja

Lijepa bijela jastučnica na jastuku lako zavara svakoga, no nos će uvijek otkriti istinu.

Ako vam jastuk u sobi ili apartmanu čudno miriši, naročito po plijesni, svucite jastučnicu i provjerite ga.

Sve tamnije od bijele boje nije baš najpogodnije za spavanje, čak i kada ostajete samo nekoliko dana.

Ako ste osvojili žuti bingo, savjetujemo vam da na takvom jastuku ne spavate, ili ga barem zaštitite ručnicima.

Žuta boja na jastuku pojavljuje se jer  se ljudi znoje prilikom spavanja (neki više neki manje), a u apartmanima prenoće različiti ljudi.

No većina jastuka se može prati i održavati čistim, a svake dvije godine jastuk je poželjno zamijeniti.

Provjerite našu ponudu jastuka

Ovaj članak pripada seriji Sve o jastucima.

Povezano