Može li nadmadrac popraviti krevet?

Često znamo čuti kako s kupnjom nadmadraca možemo popraviti svaki krevet. Je li to baš istina? Nadmadrac definitivno može pomoći ako želite postojeći kvalitetan madrac učiniti još udobnijim. No, nadmadrac...

Često znamo čuti kako s kupnjom nadmadraca možemo popraviti svaki krevet. Je li to baš istina?

Nadmadrac definitivno može pomoći ako želite postojeći kvalitetan madrac učiniti još udobnijim. No, nadmadrac definitivno ne može popraviti udobnost već starog madraca punog izbočina i udubljenja. Razlog tome je upravo to što je nadmadrac lako prilagodljiv pa će se prilagoditi svim udubljenjima starog madraca. To znači da ćete s nadmadracem ublažiti njegove nepravilnosti, čime niste niti popravili stari madrac nego ste uništili i novi nadmadrac.

No, u kojim slučaju nadmadrac može pomoći?

1. Ni jedan kauč na razvlačenje nije udoban kao pravi madrac. U toj situaciji savjetuje se kupnja nadmadraca koja će povećati udobnost i povisiti spavanje za 5-6 centimetara, koliko su obično visoki madraci.

2. Ponekad se zna dogoditi da u žurbi kupimo novi madrac koji nam zapravo ne paše. Nadmadrac je idealno rješenje u slučaju da želite osigurati veću udobnost postojećeg madraca. Naime, upravo je tvrda podloga potrebna vašem tijelu kako bi mu dala pravilnu potporu, dok je mekani nadmadrac idealan za rasterećenje vaših remena, koljena i bokova. Također, elastična svojstva nadmadraca produljit će životni vijek madraca i tako vam omogućiti da duže uživate u kvalitetnom snu.

3. Za ljude koji često putuju, a imaju problema s ramenima, kukom ili koljenima, vrlo je važno da kvalitetno spavaju gdje god se nalazili. Nadmadrac možete bez problema ponijeti sa sobom, samo ga trebate zarolati i staviti u vakumsku vreću.

4. Koliko god se trudili, higijena kreveta ne može se održavati samo pranjem i zamjenom posteljine. Možda niste znali, no u prosjeku odrasla osoba proizvede i do litru tjelesnih tekućina tijekom noći. Znoj, slina i sluz se ne zadržavaju samo na pidžami ili posteljini nego prodiru i u madrac pa ga postepeno uništavaju. Nažalost, madrac ne možete staviti u perilicu rublja, a ručno pranje i sušenje madraca bi trajalo cijelu vječnost te se izričito ne preporučuje. Nadmadrac predstavlja učinkovitu barijeru između tjelesnih tekućina i madraca.

5. Brojni stručnjaci tvrde kako oko 12 milijuna ljudi ima problema s astmom. Ako i vama kašljanje i gušenje uzrokuje nemiran san, a i dalje spavate na madracu koji obiluje prašinom, znojem i grinjama preporučujemo vam kupnju nadmadraca koji služi kao zaštita madraca od uzročnika alergija.

Hespo u ponudi ima široku paletu nadmadraca prilagođenu vašim potrebama.

Nadmadrac od HR pjene napravljen je od prozračnog materijala koji pruža iznimnu udobnost. Nadmadrac od visco-elastične pjene svojim antidekubitalnim termoaktivnim svojstvima pruža osjećaj ugode i potpunog rasterećenja tijela i oblikuje se prema njegovim konturama. Nadmadrac od latexa, koji je materijal dobiven iz prirodnih izvora i pruža antibakterijsku zaštitu, pogodan je za osobe sklone alergijama.

Najpopularniji su nadmadraci od visco-elastične pjene (tzv. memory pjene), ali ona ne odgovara svakome. Koju vrstu nadmadraca odabrati ovisi o vašim željama te o podlozi na kojoj se nalazi. Našu ponudu možete pogledati na našoj web stranici te u našim prodajnim salonima.

Evo linka na popis trgovina.

Ovaj članak pripada seriji Sve o higijeni sna.

Povezano